Headshots

In de Verenigde Staten is de term ‘headshot’ helemaal ingeburgerd en ook in Nederland duikt het woord steeds vaker op. Maar wat is het nu precies?

Een headshot is een close-up portretfoto waarbij je direct denkt:
‘Met die persoon wil ik zaken doen.’

 
 
BvH_20171028_013
BvH_20170921_016
BvH_20171122_115
 

Daar gaan we dus voor als we je headshot maken - voor een pakkende, krachtige uitstraling. Met een uitgekiende belichting versterk ik dat nog verder. Daardoor springt je portret er meteen overal uit. Ook op een klein oppervlak, bijvoorbeeld als profielfoto op LinkedIn. En dat is natuurlijk precies je doel: opvallen! Zodat je nieuwe opdrachten binnenhaalt, of wordt uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. De meeste klanten gebruiken een headshot voor hun zakelijke social mediakanalen (LinkedIn, Twitter e.d.), voor hun website of voor casting bij mogelijk modellenwerk.

Zelf hanteer ik bij headshots altijd een vast stramien, omdat bewezen is dat dit de meest effectieve foto’s oplevert. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het kader en de achtergrond.

 
 

Je was er toch

Je kwam voor een headshot maar we besloten spontaan om nog een totaal ander beeld te maken. Gewoon omdat het allemaal klopte.