Een goede Linkedin foto in 2024: dit zijn je 2 opties

 

Is het tijd voor een nieuwe, goede LinkedIn profielfoto?

Misschien omdat je op zoek bent naar een nieuwe baan en binnenkort dus gaat solliciteren?

Dan zorgt die goede profielfoto ervoor dat je daadwerkelijk in beeld komt bij opdrachtgevers en werkgevers.

Niet meer dan twee seconden zijn er nodig om een oordeel over iemand te vellen in een eerste indruk. Dat is wetenschappelijk bewezen.

 
 
 

Optie 1: LinkedIn profielfoto zelf maken

Wat als je nu nog niet meteen budget vrij kunt maken of het spannend vindt om mij die goede, zakelijke profielfoto te laten maken?
Onderstaande LinkedIn profielfoto tips helpen jou om bovengemiddeld goed in beeld te komen met een eigen gemaakte portretfoto.

9 tips om zelf de perfecte LinkedIn foto te maken

  1. Blijf wie je bent! Laat jezelf “zien”! Dat helpt echt om met de juiste mensen in contact te komen.

  2. Om krachtig in beeld te komen helpt het om bijna overdreven rechtop te staan. Hou je armen een beetje gebogen langs je lichaam.
    Dat maakt dat je schouders rechter in beeld komen en helpt mee aan die energieke uitstraling. Breng vervolgens je gezicht iets naar voren terwijl je je kin een beetje naar beneden houdt.
    Dit zorgt ervoor dat je kaaklijn mooier uitkomt. Deze pose is lastig om aan te nemen als je tegelijkertijd een selfie moet maken.
    Vraag daarom om hulp van iemand of zet je camera of telefoon op een statief en zet de zelfontspanner aan.

  3. Het gaat echt om jou. Laat alles uit beeld wat voor afleiding kan zorgen. Kies voor een rustige achtergrond waardoor alle aandacht in het beeld voor jouw gezicht is. Door niet te dicht tegen een achtergrond te staan, voorkom je lelijke schaduwen en wordt de achtergrond wat waziger.
    Dit zorgt ervoor dat de focus nog beter op jouw gezicht ligt.

  4. Maak een uitsnede waarin alleen je schouders en hoofd te zien zijn.
    Dat maakt dat je gezicht zo groot mogelijk wordt weergegeven in de kleine ruimte waarin je foto straks te zien zal zijn.
    Bezoekers van je LinkedIn profiel kunnen zich zo een veel beter beeld van je vormen.

  5. Kies voor kleding waar je je lekker in voelt en die bij jou past.
    Dat helpt om authentiek in beeld te komen.
    Let wel; kleding met drukke patronen en bedrukte binnenkanten van de kragen van overhemden zorgen voor afleiding.

  6. Draag je haar zoals je altijd doet. Het gaat immers om herkenbaarheid.

  7. Bij lang haar kun je ervoor kiezen om je haar aan één kant over je schouder te leggen of om het in een staart te dragen.
    Probeer gewoon wat het beste voor je werkt.
    Ga nooit vlak van tevoren naar de kapper. Dat oogt vaak minder mooi!

  8. Maak oogcontact met je camera of smartphone. Zorg er daarnaast voor dat er voldoende licht in je ogen is te zien. Vaak zie je daar een schaduw, wat het maken van dat oogcontact vermoeilijkt. Hierdoor spreken je ogen minder. Dit kun je verbeteren door tegenover een lichte muur te gaan staan waardoor er licht in je oogkassen gereflecteerd wordt.
    Vaak is er wel een hoekje te vinden waar het licht het meest optimaal terug kaatst in de oogkassen en je ogen extra laat glinsteren. Flitsen met de camera van je telefoon levert vaak “platte” beelden op en heeft om die reden niet mijn voorkeur.

  9. Lachen werkt echt! Geen overdreven lach met je mond wagenwijd open, maar een oprechte glimlach waarbij je dus best je mond een beetje mag openen en tanden mag laten zien. Je oogt daardoor meer benaderbaar en mensen zijn hierdoor zelfs eerder geneigd om zaken met je te gaan doen.

 

 

Optie 2: Linkedin foto laten maken

Denk je na het lezen van deze tips, “Pfoe, dat zijn veel dingen waar ik op moet letten…”?
Dan kan het verstandiger zijn om die goede LinkedIn foto meteen door mij te laten maken tijdens een professionele fotoshoot in mijn fotostudio.
Ik coach je op een prettige manier vanachter mijn camera (en dat is helemaal niet eng), om jou krachtig in beeld te krijgen.

 
 

Ik begin tijdens een Linkedin fotoshoot met mijn favoriete lichtsettings.
Ik zet je in mijn flatterende licht waarin iedereen meteen prachtig oogt.
Dan laat ik de eerste foto’s zien. Dit gaat regelmatig gepaard met een: ‘Wow, ben ik dat?’ Deze positieve ervaring creëert het vertrouwen om verder te experimenteren met licht en achtergronden, gezichtsuitdrukkingen en poses.
Want naast headshots met een witte of zwarte achtergrond, een zwart wit portret, of een portretfoto met een verlichting zoals in een rembrand portret is er natuurlijk veel meer mogelijk. Samen maken we die goede Linkedin foto!

6 redenen om een Linkedin foto te laten maken

Twijfel je nog of dit het juiste moment is voor een nieuwe goede zakelijke portretfoto of headshot ?
Lees hieronder wat redenen zijn voor een nieuwe LinkedIn foto.

  1. Nieuw seizoen
    Een nieuw seizoen is een mooi moment voor een nieuwe, mooie, zakelijke profielfoto. We zien er nu eenmaal anders uit in de zomer dan in de winter: een andere garderobe, nét een ander kleurtje en in sommige gevallen sproetjes en highlights van de zon!

  2. Up-to-date blijven
    We worden elke dag een dagje ouder, daar kunnen we niet omheen. Alhoewel je er niet elke dag een nieuwe rimpel bij krijgt, kan een jaar in een mensenleven een behoorlijk verschil maken op de foto.
    Misschien heb je tijdens de lockdown je baard laten staan of een nieuw kapsel of een andere haarkleur ontdekt. Je bent niet alleen een jaartje ouder, maar ook wijzer, en dat mag je laten zien!

  3. Nieuwe baan, nieuwe professionele foto
    Sommige bedrijven hebben een vaste huisfotograaf die van nieuwe medewerkers tijdens hun eerste werkweek een nieuwe zakelijke portretfoto maakt. Dit zodat de teampagina op de website altijd actueel is. Dit gebeurt meestal in een soort van mobiele fotostudio op de locatie van het bedrijf.

    Ik werk altijd met studiolicht (flitslicht) omdat ik daardoor altijd het licht naar mijn hand kan zetten. Zo lever ik consistent beeld.
    En alleen zo staat er een team.

    Sommige mensen houden vast aan dat eerder gemaakte plaatje, zelfs als ze inmiddels al twee keer van baan veranderden. Ook als je besluit om naar die nieuwe baan te gaan solliciteren is daar het moment om die nieuwe CV foto te laten maken. Je straalt dan een andere energie uit met die nieuwe focus!

    Tenslotte hoort er bij een nieuwe baan een nieuwe goede profielfoto! Je wilt toch niet in de huisstijl van jouw oude werkgever online blijven?

  4. Online herkenning
    Een professioneel zakelijk portret zorgt voor online herkenning. Als je overal hetzelfde plaatje gebruikt, val je sneller op.
    Daarom is het slim om gebruik te maken van een professionele portretfoto waar je zelf blij van wordt!

  5. Aandacht voor iets nieuws
    Heb je iets te delen? Een (zakelijke) mijlpaal, nieuwe website, samenwerking, dienst of product, het afronden van een opleiding of cursus, het aankondigen van een zakelijk succes?
    Een goede LinkedIn foto gemaakt tijdens een professionele fotoshoot in mijn fotostudio of op locatie kan de aandacht op jouw pagina vestigen en kan je helpen om meer belangstelling te krijgen voor datgene wat jij wilt delen.

  6. Het is gewoon leuk
    De laatste reden voor het maken van een goede profielfoto: het is gewoon heel leuk! Als je bij mij in de studio komt, zorg ik voor een fijne foto-ervaring! Je krijgt niet alleen dat zakelijke portret of headshot, je krijgt ook koffie, thee en koekjes en -afhankelijk van het pakket dat je kiest- de perfecte visagie om jouw sterke punten te benadrukken.

    Je gaat niet naar huis tot we tevreden zijn en zult zien dat het eigenlijk heel leuk is om bij mij voor de camera te staan!